I Fruängen finns det tre större mataffärer, Coop, Hemköp och Lidl. Du hittar alla affärerna på gångavstånd från tunnelbanestationen. Som boende i Fruängen finns det därmed ett förhållandevis stort utbud av mataffärer. De tre butikerna har lite olika prägel som du kan läsa mer om här nedan.

Coop ligger på Fruängsgången 3, alldeles intill Fruängen tunnelbanestationen och Fruängen Centrum. Coop beskriver sig själva som Sveriges grönaste matkedja och butikskedjan ägs av Kooperativa förbundet och Konsumentföreningen Stockholm. Denna mataffär har i skrivande stund öppet alla dagar mellan kl 7 och 22 i butiken hittar du bageri, manuell delikatessdisk och en manuell fiskdisk. Coop erbjuder också hemkörning för dig som bor i Fruängen. Du kan få hemkörningen hem till dörren om du beställer för 500 kr eller mer och den kostar i så fall 49 kr. Du kan läsa mer om affären på deras hemsida.

Hemköp finns på Fruängsgången 10, också väldigt nära Fruängen Tunnelbanestation och Fruängen Centrum. Hemköp har utmärkts till Sveriges starkaste kedja och fokuserar på ett brett och prisvärt sortiment med fokus på färskvaror. Mataffären i Fruängen har öppet alla dagar mellan kl 7 och 22. I denna affär finns postombud, butiksbakat bröd och du kan också köpa receptfria läkemedel. På Hemköps hemsida skriver de att de är särskilt stolta över mataffärens frukt- och gröntavdelning. Läs mer om affären på Hemköps hemsida.

Lidl hittar du på Elisabeth Tamms gata 2, en bit från tunnelbanehållplatsen. Lidl skriver själva att de riktar sig till den smarta kunden som vill köpa mat med hög kvalitet till bästa möjliga kvalitet. På Lidl hittar du en blandning av svenska, ekologiska och utländska varor. Denna affär har öppet vardagar mellan kl 8 och 21, lördagar kl 8 till 20 och söndagar kl 9 till 20. På Lidl Fruängen finns enligt hemsidan Lidls fulla soritment, i affären finns det också möjlighet att köpa färskt bröd. För mer information om denna mataffär, besök Lidls hemsida.

Leave a Comment